Osso Buco

  • 4 kalfsschenkels
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes bleekselder
  • 1 wortel
  • 500 g tomaten
  • 2 dl droge sherry
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
Voor de gremolata
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes munt
Bereiding: Snijd de sjalot, de look, de selder en de wortel fijn en stoof ze in boter in een ruime kookpan. Kruid met peper en zout. Kruid de kalfsschenkels flink met peper en zout en kleur ze in warme boter. Leg ze op de gestoofde groenten. Doe er de gesneden tomaten en de sherry bij. Laat rustig garen tot het vlees botermals is. Rasp voor de gremolata de schil van de citrusvruchten. Doe er enkele takjes fijngesneden platte peterselie en wat munt bij en meng. Strooi deze zuiderse smaakmaker in de borden over de ossobuco. Kook hier eventueel wat lintpasta bij en werk deze af met boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Delen via social media