Rösti met rosbief en winterse salade

Ingrediënten:
  • 1 rosbief van 600 g
  • 750 g Bintjes
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • peper en zout
  • boter
  • maïsolie
Voor de salade:
  • 1 bakje veldsla
  • een handvol walnoten
  • 2 staafjes witloof
  • 1 Jonagold appel
  • het sap van een halve citroen
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout
Bereiding: Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in zout water. Fruit intussen de uiringen glazig in boter. Voeg na 5 minuten de paprikareepjes en de knoflook toe en laat nog even verder garen. Meng de aardappelplakjes met het uienmengsel, de worst, de kruiden, peper, zout en paprikapoeder in een kom. Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep het aardappelmengsel in de vorm. Maak de bovenkant vlak. Giet er nu de eieren over. Bedek met plakjes tomaat en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).

Delen via social media