Tortilla

Ingrediënten:
  • 6 vastkokende aardappelen
  • zout
  • 2 rode uien, in ringen
  • boter
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 g droge worst, in plakjes
  • 4 eetlepels fijngesneden groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum en bieslook)
  • peper
  • paprikapoeder
  • 6 eieren
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 2 tomaten, in plakjes
Bereiding: Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in zout water. Fruit intussen de uiringen glazig in boter. Voeg na 5 minuten de paprikareepjes en de knoflook toe en laat nog even verder garen. Meng de aardappelplakjes met het uienmengsel, de worst, de kruiden, peper, zout en paprikapoeder in een kom. Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas toe. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep het aardappelmengsel in de vorm. Maak de bovenkant vlak. Giet er nu de eieren over. Bedek met plakjes tomaat en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).

Delen via social media