Garnaalkroketjes voor 40 aperitiefhapjes

  • 300 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 1/2 l jus van garnaalkoppen of bisque
  • 50 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 gelatineblaadjes
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eiwitten
  • paneermeel
  • wat peterselie, gefrituurd
Bereiding: Maak een roux van de boter en de bloem, giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij. Laat 10 minuten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Zet van het vuur en voeg er de gelatine, de garnaaltjes en de geraspte kaas bij. Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat opstijven in de koelkast. Snij de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze (eerst in eiwit en dan in het paneermeel). Bak de kroketjes ongeveer 3 minuutjes goudbruin in een frituurpan op 180°C. Serveer met wat gefrituurde peterselie.

Delen via social media